.

Tri ostré premiéry Goodyear Eagle F1 SuperSport

0
0
0
s2smodern

Segment ultra high performance obohatia nové typy pneumatík s označením SuperSport, SuperSport R a SuperSport RS.

Trh vysokovýkonných ultra high performance (UHP) pneumatík rastie a Goodyear do tohto prostredia prináša hneď tri varianty svojej letnej novinky Eagle F1 Supersport. Sú určené na verejné cesta aj na okruhy a ťažia zo skúseností značky v automobilových pretekoch.

SuperSport

Citlivú a presnú reakciu na zmenu smeru zabezpečuje tejto novinke výrazne uzavretý dezén na ramene a tuhé bočnice, bez výraznejšieho dopadu na komfort pruženia. Novinka SuperSport bola prioritne vyvinutá na suché cesty, poradí si však aj s mokrým podkladom vozovky, vďaka inovatívnej konštrukcii s dvoma rozličnými zmesami, rozloženými v tvare písmena U.

SuperSport kombinuje dve zmesi pre zvládanie suchého aj mokrého podkladu.

Vonkajšia časť behúňa sa predvedie hlavne na suchu, zatiaľ čo stredové bloky dezénu majú zmes optimalizovanú na mokrý povrch. Už v priebehu februára a marca uvádza Goodyear na trh 25 rozličných produktov Eagle F1 SuperSport, s priemerom 18 až 21 palcov, šírkou behúňa 205 až 305 mm a profilovým číslom 45 až 30. Tento typ je určený pre vozidlá od ostrých hatchbackov typu Volkswagen Golf GTI, cez vysokovýkonné sedany ako napríklad BMW M3 alebo Mercedes-AMG C63, až po štandardné verzie superšportových modelov typu Porsche 911 Turbo.

SuperSport R

Tento variant novinky sa prezentuje ešte vyššou priľnavosťou a presnejšími reakciami na pokyny od riadenia. Základom týchto vlastností je zmes s vysokým koeficientom trenia s extrémne silným záberom na suchom povrchu. Bloky behúňa sú vybavené spojmi vo vnútorných drážkach, ktoré obmedzujú ich deformáciu pri vysokých hodnotách priečnej akcelerácie v zákrutách.

SuperSport R má ešte vyšší záber vďaka zmesi s vysokým koeficientom trenia.

Tento typ prináša v priebehu februára a marca do ponuky 10 skladovacích jednotiek s priemerom 18 až 21 palcov, šírkou 205 až 305 mm a profilovým číslom 25 až 40. Ich cieľovými vozidlami sú modely typu VW Golf Club Sport, BMW M4 CS alebo Porche 911 GT3.

SuperSport RS

Toto je najostrejšia a najvýraznejšie na preteky orientovaná pneumatika Goodyear. Je síce použiteľná aj na verejných komunikáciách, jej charakter ju však predurčuje na rýchle kolá na pretekárskom okruhu, so zmesou optimalizovanou na suchý podklad. V priebehu marca prichádza na trh vo dvoch rozmeroch: 265/35 ZR20 a 325/30 ZR21.

Superspor RS je najšportovejšia pneumatika Goodyear, určená hlavne na pretekárske okruhy.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.