.

Novinka Michelin z radu najvýkonnejších: Pilot Sport Cup 2 R

0
0
0
s2smodern

Na tohtoročnom ženevskom autosalóne sa Michelin pochválil novým plášťom najvýkonnejšej triedy UUHP, ktorý označil Pilot Sport Cup 2 R.

Novinka má samozrejme homologáciu na verejné komunikácie, jeho ultimatívny charakter ho však predurčuje predovšetkým na pretekárske okruhy a aj na nich sa úplne optimálne správa hlavne na suchu, kde poskytuje maximálnu priľnavosť.

Pri vývoji zmesi využil Michelin transfer know-how zo svojej divízie motoršportu a pri dizajne behúňa sa zameral na zvýšenie jeho kontaktnej plochy – zmenšením počtu blokov dezénu na vonkajšom ramene a zvýšením pevnosti centrálnych blokov prostredníctvom zúženia centrálnych drážok.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Svoju vysokovýkonnú novinku vyvíjal Michelin v tesnej spolupráci s prestížnymi výrobcami superšportových vozidiel ako Porsche a Ferrari. Pri kooperácii s talianskou automobilkou sa využíval aj vývojový softvér Michelin TameTire, ktorý umožnil pred reálnymi skúškami na dráhe preveriť pneumatiku v jazdnom simulátore.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.