.

Continental začal testovať pneumatiky na vozidle bez vodiča

0
0
0
s2smodern

Prvé autonómne skúšobné vozidlo objektívnejšie testuje osobné a ľahké úžitkové plášte na rozličných povrchoch.

Prvé skúšky prebehli na v areáli Ulvade v americkom Texase. Cieľom testovania bez vodiča je zvýšiť objektivitu výsledkov a minimalizovať dopad podmienok procedúry na výsledky.

Základom testovacieho auta na rôzne povrchy je autonómne vozidlo Continental Cruising Chauffeur, vyvinutého pre diaľnice. Ovláda sa satelitnou navigáciou, kamerovými aj radarovými senzormi a bude schopné aj bez vodiča reagovať na osoby, zvieratá a ďalšie nepredvídané prekážky na testovacej trati.

Continental skúšal testovať pneumatiky na autonómnych vozidlách už predtým, novinkou je však zvládanie skúšok na rozličných povrchoch.

Testovací tím v Texase pracuje na vývoji autonómnych skúšobných vozidiel už od roku 2016 a prispieva tým k naplneniu stratégie Continentalu zvanej Vision Zero, zameranej na dosiahnutie nulovej nehodovosti. Cieľom vývoja je „test pneumatík budúcnosti“, ktorý pomocou automatizácie a štandardizácie dokáže identifikovať aj tie najmenšie rozdiely v pneumatikách a pripíše ich skutočne pneumatikám, nie priebehu a podmienkam testu.

Okrem zvýšenia objektívnosti testov pomocou autonómneho vozidla sa zároveň znížia náklady na skúšky a na údržbu testovacích tratí. Tým, že vozidlo absolvuje vždy rovnakú dráhu, s odchýlkou iba pár centimetrov, opotrebováva sa podstatne menej.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.