.

Koronavírus komplikuje život aj pneumatikárom

0
0
0
s2smodern

V Číne obmedzujú prevádzku miestni výrobcovia, ale aj pobočky globálnych koncernov a obmedzenia sa dotknú aj cestovania do krajiny a z krajiny.

Huašeng, jeden z najväčších čínskych producentov, informoval predvčerom portál European Rubber Journal o dopade, ktorý má na ich prevádzku epidémia nového koronavíru. Podľa zástupcu firmy viacerí zámorskí klienti presunuli svoje objednávky z čínskych dodávateľov na iné fabriky v juhovýchodnej Ázii a v Európe.

Goodyear v obave zo šíriaceho sa nového koronavíru dokonca pozastavil prevádzku vo dvoch zo svojich kapacít v Číne. Ide konkrétne o čínsku centrálu v Šanghaji a o výrobný závod pneumatík v provincii Liaonging. Ochranné opatrenia na týchto dvoch miestach majú ostať v platnosti minimálne do nedele 9. februára. Zároveň Goodyear odporučil všetkým svojim pracovníkom na celom svete, aby cestovali do Číny iba v prípade kriticky najnutnejších záležitostí.

Problémy pre pneumatikárov spôsobuje nový koronavírus už aj mimo Číny. Preventívne opatrenia prijíma aj organizátor veľtrhu Tire Technology Expo 2020. Napríklad vyzýva vystavovateľov, aby svoje stánky neobsadzovali personálom z Číny. Viacerí z nich to už potvrdili a na akciu, ktorá sa má konať 25.-27. februára v nemeckom Hannoveri, plánujú poslať výlučne pracovníkov z európskych pobočiek.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.