.

Bridgestone predstavil nový prevratný polymér

0
0
0
s2smodern

Materiál dostal označenie SUSYM a má priniesť kombináciu pružnosti gumy a odolnosti živice.

Názov SUSYM vznikol zo slov „sustain“ (udržať), „symphony“ a „symbiosis“. Toto označenie udelila spoločnosť Bridgestone materiálu, ktorý má ako prvý na svete spájať gumu a živicu na molekulárnej úrovni. Aj keď môže zmeniť tvar, je mimoriadne odolný voči prerazeniu pri pôsobení vysokej sily na jeho malú plochu (titulný obrázok, prevzatý z demonštračného videa spoločnosti Bridgestone). Tým je SUSYM veľmi nádejný pre dosiahnutie vysokej odolnosti pneumatík voči defektom. A aj keď defekt vznikne, vďaka špecifickým vlastnostiam materiálu by malo byť zacelenie otvoru veľmi jednoduché, aplikáciou tepla.

Ďalšou výhodou materiálu je jeho viacnásobná recyklovateľnosť. A pre budúce použitie v pneumatikách rozhodne stojí za zmienku aj jeho zachovanie pružnosti aj pri nízkych teplotách, na rozdiel od konvenčnej gumy, ktorá v chlade tvrdne. Zároveň má pomôcť dosiahnuť rozličné typy požadovaného výkonu pneumatík pri využití nižšieho množstva surovín. Bridgestone každopádne veští tomuto materiálu budúcnosť, ktorá má vďaka jeho vlastnostiam výrazne presiahnuť využiteľnosť iba pre svet pneumatík.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.