.

Vredestein uvádza prvú celoročnú UHP pneumatiku Quatrac Pro

0
0
0
s2smodern

Jeden z priekopníkov a najväčších presadzovateľov celoročného obutia Apollo Vredestein sa uchádza o pozíciu na špičke ich trhovej ponuky uvedením nového plášťa segmentu Ultra High Performance.

Novinka značky Vredestein má označenie Quatrac Pro. Nadväzuje na produktový rad, ktorý otvorila v roku 1993 pneumatika Quatrac. Nasledovali Quatrac 2, Quatrac 3, Quatrac 3 SUV, Quatrac Lite a Quatrac 5. Zároveň je to prvý celoročný plášť, vyvinutý špeciálne pre ultra vysokovýkonný (UHP) segment pneumatík.

Väčšina rozmerov až do rýchlosti 300 km/h

O jednoznačnej UHP orientácii svedčí rozmerová paleta, ktorá obsahuje 50 veľkostí a z toho až 29 s rýchlostným indexom Y (do 300 km/h). Apollo Vredestein označuje 14 rozmerov z ponuky za „absolútne unikátne“ v celoročnom segmente a ako jeden z príkladov uvádza extrémny rozmer 315/35 R20, homologovaný pre zadnú nápravu BMW X5.

Vredestein Quatrac Pro je prvou celoročnou pneumatikou v segmente UHP.

Rozmerová paleta novinky Quatrac Pro siaha od priemeru disku 17 až do 21 palcov. Jej uvedením sa má Vredestein stať značkou, ktorá na európskom trhu ponúka najväčší počet rozmerov obutia, určeného na celoročnú prevádzku. Quatrac Pro nemá byť nástupcom predošlého typu Quatrac 5, ale doplnením jeho ponuky, ktorá obsahuje menšie rozmery pre vozidlá menej extrémnych segmentov.

Lepšia na vode aj snehu

Súčasťou vývoja novinky Quatrac Pro boli aj jej interné porovnávacie testy s plášťom Quatrac 5, napriek tomu, že nie je jej náhradou, ale rozšírením ponuky. Apollo Vredestein konštatuje, že Quatrac Pro má o 10 % lepšiu priľnavosť na mokrom povrchu. Je lepšia aj v zimných podmienkach: Vnútrofiremné porovnávanie ukázalo o 5 % lepší handling na snehu. Je samozrejmé, že novinka spĺňa požiadavky európskeho predpisu ECE R117 pre zimnú prevádzku, čo dokladuje symbolom snehovej vločky.

Quatrac Pro preukázala o 10 % lepšiu priľnavosť za mokra než Quatrac 5.

Z konštrukčného hľadiska sú novými prvkami širšie pozdĺžne drážky dezénu, kombinované s rozbiehavou geometriou a tvarom drážok na oblasti ramien, pre účinnejšie odvádzanie vody pri rýchlej jazde na mokrom povrchu. Široké rebrá v centrálnom sektore behúňa zabezpečia presné a dobre ovládateľné reakcie na povely riadením. Pod vynikajúcu trakciu na mokrých aj zasnežených cestách sa podpisuje zmes plášťa s vysokým obsahom siliky a živice. Komplexný súbor kvalít tejto celoročnej novinky vo výsledku prináša výborné výsledky v oblasti brzdnej dráhy a ovládateľnosti za mokra aj na suchu, v zimných aj letných podmienkach.

Apollo Vredestein má dlhú históriu celoročných pneumatík. Posledné dva typy sa predávajú súčasne.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.