.

Profesor: „Pneumatiky sú nepochopené“

0
0
0
s2smodern

Profesor Technickej univerzity (TU) v Drážďanoch a Inštitútu pre výskum polymérov v Leibnitzi Gert Heinrich tvrdí, že „pneumatiky sú najviac nepochopeným vysoko výkonným produktom v dnešnej spoločnosti.“

Heinrich odhaduje, že na tom, aby sa pneumatiky dočkali „zaslúženej budúcnosti“, dnes na svete pracuje 5000 až 7000 vedcov. „Inteligentné pneumatiky môžu predchádzať nehodám a rôznymi spôsobmi ovplyvniť autonómne riadenie,“ myslí si profesor a pripomína aktivity drážďanskej TU. Kolektív doktorandov na nej vyvíja zmes behúňa s obsahom štruktúr na báze uhlíkových nano častíc, ktoré by fungovali ako senzory, v prípade poškodenia by sa samoobnovili a vedeli by sa prispôsobiť podmienkam prostredia.

Vedci považujú takýto výskum za veľmi dôležitý predovšetkým v kontexte autonómneho riadenia, ktoré sa nezaobíde bez neustálej kontroly spojenia pneumatiky s vozovkou. Odhaľujú tak potenciál inteligentnej pneumatiky ako dôležitej súčasti budúcej mobility.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.