.

Goodyear predstavil prvé náhradné obutie pre elektrické autá

0
0
0
s2smodern

Pneumatika patrí do segmentu „ultra high performance“, je celoročná a jej špecialitou je extra nízka hlučnosť.

Novinka, ktorú Goodyear prezentoval, má presné označenie ElectricDrive GT. Plášť je špeciálne vyladený pre elektrické automobily a je prvým produktom náhradného obutia pre tento segment vozidiel, určeným pre severoamerický trh. Jeho zmes a konštrukcia majú vyhovieť špecifickým požiadavkám obutia elektromobilov hlavne po stránke prenosu krútiaceho momentu, valivého odporu a hluku odvaľovania. V poslednom spomenutom ukazovateli má novinke Goodyear pomôcť nová technológia nazvaná Goodyear SoundComfort Technology, ktorá funguje ako bariéra, blokujúca prenos hlučnosti z povrchu cesty.

Pilotným rozmerom tejto pneumatiky, homologovanej pre celoročné použitie, je 255/45 R19 104W XL. Určená je teda hlavne pre niektoré najpopulárnejšie vysokovýkonné elektromobily na severoamerickom trhu. Portfólio veľkostí sa však má v priebehu roka 2022 rozrásť. O prípadnom rozšírení ponuky aj pre trhy starého kontinentu zatiaľ nie sú k dispozícii oficiálne informácie.

Foto: Goodyear

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.