.

Pirelli dokončilo testy 18-palcových pneumatík pre F1

0
0
0
s2smodern

Výrazná zmena veľkostných proporcií pre nové obutie Formuly 1 od sezóny 2022 si vyžiadala viac než 20 tisíc testovacích kilometrov.

Pirelli hlási hotovo. Nové 18-palcové pneumatiky pre F1 od budúceho roku sú z hľadiska testovacieho procesu pripravené. Je to ďalší krok k skutočnej revolúcii v obutí kráľovnej motoršportu, keďže sa doterajší dlhoročný rozmer s priemerom diskov 13 palcov zväčšuje až na 18 palcov. To samozrejme znamená výrazné zníženie profilu pneumatík, aj napriek tomu, že ich celkový priemer sa zväčšil z doterajších 660 na 720 mm.

Okrem priemeru diskov prinesú nové pneumatiky aj celkové zväčšenie priemeru. Foto: Pirelli.

Už vo fáze vývoja sa novým pneumatikám venovalo viac než 10 tisíc hodín. Vyše tisíc hodín strávili nové plášte v simulačných testoch. Viac než 20-násobne dlhší čas sa investoval do reálneho testovania na rozličných okruhov. Pre dobrú vec padlo za obeť 392 sád pneumatík troch desiatok reálnych prototypov a najazdilo sa 4267 kôl na desiatich rôznych okruhoch. Po schválení zo strany FIA dostanú pretekári možnosť otestovať si nové osemnástky ešte v tomto roku, po veľkej cene v Abú Dhabí.

Foto: Pirelli.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.