.

Goodyear bude obúvať preteky elektrických cestovných vozidiel

0
0
0
s2smodern

Pneumatiky pre seriál Pure ETCR boli vyvinuté pre splnenie odlišných technických požiadaviek, než majú pretekárske automobily so spaľovacím motorom.

Výrobca pneumatík Goodyear bude opäť oficiálnym dodávateľom svojich produktov do motoristického športu. Zároveň sa stáva prvým základným partnerom seriálu pretekov cestovných vozidiel s plne elektrickým pohonom Pure ETCR. Pneumatiky pre preteky Pure ETCR sú kombináciou najnovšej technológie pneumatík Goodyear pre elektromobily a novým radom vysokovýkonných produktov Eagle F1 SuperSport. Dezén ich behúňa bude určený do suchých a mokrých podmienok.

Veľmi silné cestné elektrické vozidlá majú výrazne odlišné požiadavky než ich náprotivky so spaľovacími motormi. Sú ťažšie a majú väčší, okamžite dostupný krútiaci moment. Goodyear preto vyvinul pneumatiky, ktoré dokážu takýto okamžitý príval energie zvládnuť, súčasne ponúkajú vysokú priľnavosť a trakciu, ako aj nízky valivý odpor v záujme dlhšieho dojazdu a vyššej účinnosti.

Goodyear sa výrazne angažuje v návrhu pneumatík pre elektromobily a hybridy, ktorý tvorí polovicu jeho pôvodného vývoja v Európe, je teda lídrom v tejto oblasti. Zároveň sa bude angažovať aj na poli ďalších automobilových pretekárskych disciplín.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.