.

Pirelli chce ušetriť vyše pol miliardy

0
0
0
s2smodern

Úspora v cieľovej výške 510 miliónov eur sa má dosiahnuť predovšetkým optimalizáciou nákladových položiek.

Spoločnosť Pirelli & C. SpA zverejnila minulý týždeň svoj priemyselný plán na roky 2020 až 2022. Jeho súčasťou je aj iniciatíva pre cenovú konkurencieschopnosť, ktorá má priniesť práve vyššie uvedenú úsporu. Táto iniciatíva bola spustená už vo štvrtom kvartáli 2019 a ešte v roku 2020 má priniesť úsporu 180 miliónov eur. Ďalších 330 miliónov má Pirelli ušetriť v rokoch 2021 a 2022.

Balík opatrení, ktorý má pomôcť usporiť spomenuté sumy, obsahuje okrem iného reštrukturalizáciu výrobných kapacít v Brazílii a v Taliansku. Konkrétne má byť zatvorená brazílska fabrika Gravataí Rio Grande do Sul a produkcia motocyklových pneumatík sa má presunúť do továrne Campinas Sao Paulo. V domácej krajine sa má ukončiť výroba štandardných automobilových pneumatík v továrni Bollate, ktorá sa presúva do Ruska. Uvedená talianska kapacita sa má zamerať na vysokovýkonné bicyklové pneumatiky.

Značné úspory sa majú dosiahnuť aj optimalizáciou produktovej ponuky: Pirelli avizuje, že zníži premiéry nových produktov o 30 %. Taliansky výrobca tiež plánuje ísť cestou „zjednodušenia a racionalizácie“ štrukturálnych komponentov pneumatík. Značnú pozornosť chce venovať aj modernejším technológiám, modelovaniu, simulátorom, digitálnej transformácii a v neposlednom rade aj využitiu pokročilých marketingových nástrojov.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.