.

Originálne obutie Bridgestone pre Audi e-tron

0
0
0
s2smodern

Historicky prvé plne elektrické vozidlo značky Audi – SUV model s názov e-tron – bude mať v originálnej továrenskej výbave pneumatiky značky Bridgestone.

Automobilka aj výrobca pneumatík sa dohodli na zozname charakteristík, ktoré je nutné splniť na podporu vlastností nového modelu. Medzi týmito vlastnosťami boli uvedené rýchla akcelerácia, nízka hlučnosť a vysoká bezpečnosť bez kompromisov v oblasti výkonnosti. Bridgestone bude pre Audi e-tron dodávať šesť rozličných rozmerov v rozpätí od 19 do 21 palcov, z toho štyri s letnými a dva so zimnými dezénmi. Elektrické SUV Audi má poháňané obe nápravy a na 100 km/h zrýchli za menej než 6 sekúnd. Preto musia pneumatiky vykazovať skvelé vlastnosti okrem iného v oblasti handlingu aj brzdných schopností.

Týmto predpokladom vyhoveli letné plášte Bridgestone Alenza 001 SUV. Zároveň sa môžu pochváliť najvyšším hodnotením A za priľnavosť na mokrom povrchu, na EU štítku. Požiadavkami na zimnú prevádzku boli spoľahlivé vlastnosti v zákrutách a ovládateľnosť na mokrom, suchom, zľadovatenom, zasneženom aj kašovitom povrchu. Výslednou voľbou obutia je Bridgestone Blizzak LM 001. Alfou a omegou pri elektrických autách je dojazd, ktorý je v prípade Audi e-tron až 400 km na jedno nabitie, aj za pomoci pneumatík Bridgestone s nízkym valivým odporom. Dôležitá je aj minimalizovaná hlučnosť, ktorú majú plášte Bridgestone zabezpečené technológiou B-Silent, využívajúcou polyuretánové prstence na vnútornom obvode.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.